Smeštaj u gradu

Portorož, apartmani, smeštaj, cene 2019

Portorož ili Portorose kako su ga, originalno Italijani nazvali, odnosno ‘’Luka ruža’’, pravi je mediteranski grad na obali Jadrana. Možemo slobodno reći da je Portorož jedan od gradova sa najdužom turističkom tradicijom na Jadranskom moru, i da se razvijao kao gotovo isključivo turističko mesto tokom više od 120 godina. Danas je najatraktivnija destinacija na slovenačkoj obali, a početkom XX veka bio je visoko kotiran i u čitavoj Evropi – pa su u blagodetima njegove klime i prirodnih lepota uživali samo oni koji su to sebi mogli i da priušte. Plemstvo, diplomate, umetnici, među kojima i poneka krunisana glava provodili su letnje mesece upravo ovde.

Pročitajte više - PortorožRent-A-Car - PortorožIzleti/Ekskurzije - PortorožSmeštaji - Portorož

 • Obalno-kraška oblast - Portorož
  E-mail : pension.kovac@siol.net
  Telefon : +386 5 677 23 90
  U mirnom, zelenom okruženju, samo 1500 metara od centra Portoroža, nalazi se Pansion Kovač. U našoj neposrednoj okolini nalazi se nekoliko izvrsnih restorana i par prodavnica, a veliku šoping zonu, zabavne, kultrune i turističke sadržaje naćićete u centru grada.

  Velika zelena bašta namenjena je vašem uživanju, a ovde je vrtna terasa u prijatnom ambijentu gde možete popiti kafu i uživati u društvu i novim poznanstvima. Vaš boravak može biti zasnovan i na doručku, jer svakog jutra služimo raznovrstan švedski sto, svežu kafu i peciva. Za sve goste koji dolaze sopstvenim prevozom, na raspolaganju je i veliki, besplatan parking.
 • Obalno-kraška oblast - Portorož
  E-mail : mauro.belac@siol.net
  Telefon : +386 40 771000
  Apartmani Belac nalaze se na pola puta između Portoroža i Pirana, samo 350 metara od mora, plaže, prodavnica i restorana. Do samog centra Portoroža trebaće vam 10-ak minuta šetnje (900m) pored mora. Naša porodična kuća okružena je maslinjakom prepunim cveća i zelenila, a čitavo imanje nudi fantastičan, panoramski pogled na Piranski zaliv, sve do Savurdije. Odavde se možete zaputiti šetalištem ka srednjevekovnom Piranu i uživati u njegovim zidinama, istoriji i kulturnoj baštini, ali i velikom Akvarijumu.

  Inače, šetalište koje će vas odvesti do samog centra gradića dugačko je oko 1,5 km. Ukoliko krenete na drugu stranu, očekuje vas Portorož sa svojom bogatom turističkom ponudom, ekskluzivnim restoranima, luksuznim hotelima, prodavnicama i buticima. Odavde možete produžiti svoju šetnju ka Forma Vivi u Seči, gde se nalazi veliki muzej na otvorenom i gde možete videti skulpture i vajarske radove umetnika iz celog sveta.
 • Obalno-kraška oblast - Portorož
  E-mail : info@pension-silvia.si
  Telefon : +386 5 674 9300
  Pension Silvia okružen je bujnim, mediteranskim parkom koji gleda na zaliv Portoroža, daleko od buke i gužve grada, a na pešačkoj udaljenosti od centra ovog mesta i samo 150 metara od plaže Bernadin.

  Našim gostima namenjen je zajednički dnevni boravak sa restoranskom salom gde svakog jutra služimo raznovrstan doručak na bazi švedskog stola, dok tokom večernjih sati možete uživati u čaši izvanrednog vina i druženju sa našii drugim gostima. Takođe, velika sunčana terasa namenjena je uživanju, popodnevnoj kafi i lepoj, mediteranskoj klimi.