Oblasti

Jugovzhodna Slovenija

Jugovzhodna ili jugoistočna Slovenija, jedna je od najvećih slovenačkih regija, a na jugu graniči se sa Hrvatskom, dok joj „komšiluk“ čine Notranjsko-kraška, Centralna i Spodnjesavska regija. Ovu lepu oblast čine zatalasana brda prekrivena vinogradima, a panoramu najčešće krase malene bele crkvice, jer se poneka lepa sakralna građevina nalazi na gotovo svakom vrhu ove brdovite regije. Široki šumoviti pojasevi, lugovi i gajevi daju ovoj regiji sasvim poseban „zeleni“ šarm.

Pročitajte više - Jugovzhodna SlovenijaRent-A-Car - Jugovzhodna SlovenijaIzleti/Ekskurzije - Jugovzhodna Slovenija

Smeštaji Jugovzhodna Slovenija

 • Jugovzhodna Slovenija - Novo Mesto
  E-mail : apartmaji.ravbar@siol.net
  Telefon : +386 7 373 06 80
  Apartmani i sobe Ravbar nalaze se u Novom Mestu, na odličnoj lokaciji za istraživanje i obilazak čitave Slovenije. Udaljeni smo svega 15 minuta vožne od Termi Krka, sat vremena od Ljubljane i Zagreba i samo 2 sata od Jadranskog mora. Lokacija smeštaja je u lepom, prirodnom okruženju, 300 metara od centra Novog Mesta i na samo kratku šetnju od obale reke, pored koje se nalazi nekoliko restorana i kafića. Na recepciji srdačno će vas dočekati domaćini kojima se možete obratiti za bilo koju vrstu pomoći.

  Apartmani i sobe Ravbar okruženi su lepo uređenom, zelenom baštom, gde su vam dostupni razni sadržaji, poput roštilja, klupa i stolova za sedenje, natkrivenih terasa i senika, kao i zelenih površina za bezbednu igru mališana. U okviru našeg kompleksa nalazi se više objekata, a svim gostima obezbeđen je i besplatan parking.
 • Jugovzhodna Slovenija - Žužemberk
  E-mail : info@turizem-koren.com
  Telefon : +386 7 30 87 260
  Gostišče Koren se nalazi na mirnom mestu Žužemberk, tik pored obale Krke. Čudesan pogled na slapove i vodopade čini ovu okolinu sasvim posebnom. Udaljeni smo manje od sat vremena vožnje od Ljubljane, a put ovamo provešće vas pored izvora Krke i čuvenog manastira Stčna. Tokom letnjih meseci ovde možete uživati u stonom tenisu, te besplatnom korišćenju bicikala i kanua, a pored naše kuće na obali Krke je i plaža.

  U našoj gostionici nudimo razne poslastice za svaki ukus i vaše potrebe, bilo da želite da se opustite i lagano uživate u hrani, pojedete nešto na brzinu ili ponesete lanč pakete na izlet. Za pravo uživanje u ambijentu, hrani i ukusima Slovenije, naš ''a la carte'' restoran je idealan izbor. Ovde možemo organizovati i venčanja, proslave i privatne zabave od 10 do 150 zvanica. Restoran i prenoćište su dve odvojene zgrade, pa vam je mir zagarantovan.
 • Jugovzhodna Slovenija - Novo Mesto
  E-mail : booking@hotel-dolenjc.si
  Telefon : +386 7 292 76 00
  Hotel Dolenj’c se nalazi 100 metara od izlaza autoputa Novo Mesto - Zapad, na putu između Ljubljane i Zagreba. Smešten je u mirnoj i zelenoj lokaciji, iznad Novog Mesta, a ispod vinorodne Trške Gore te grada Hmelnjika, odakle se pruža veličanstven pogled na čitavu kotlinu Novog mesta.

  Pored smeštajnih kapaciteta Hotel Dolenj’c ima i svoj restoran, piceriju i bowling centar. U restoranu se služe jela od lokalno uzgajanih sastojaka, a pice se peku u specijalizovanoj zidanoj peći, te im je ukus jedinstven i izvanredan. Takođe, tu je i moderna kuglana sa četiri staze, savršena za razonodu i druženje.
 • Jugovzhodna Slovenija - Novo Mesto
  E-mail : matjaz@matjazeva-domacija.si
  Telefon : +386 41 880 813
  Domaćinstvo Matjaž nalazi se u seoskom okruženju mesta Paha, nadomak Otočeca i Novog Mesta. Ovde vas čeka seoska kuća stara 150 godina, koja je potpuno obnovljena i opremljena nameštajem starim više od 100 godina koji je restauiran, zatim originalna kuhinja sa pekarskom peći, ali i moderna sauna i vinski podrum.

  Domaćinstvo Matjaž se sastoji od 3 kolibe, a svaka od njih udobno može ugostiti parove, prijatelje i porodice. Kolibe su tradicionalno napravljene, ali nude i brojne savremene sadržaje. Pored udobnih kreveta, u njima ćete naći frižider, električni šporet i rernu, zatim kamin, terasu, kao Wi-Fi internet i TV sa satelitskim kanalima.